5 – Redigera inställningar på din användare i WordPress

Här kan du läsa om hur du redigerar inställningarna på din användare. Du kan t.ex. byta namn, lösenord och ändra Epost-adress.

För att komma till sidan där du kan redigera din användare klickar du på menyvalet profil.

profil meny

Du kommer du till en sida som ser ut som nedan.

profilsida

De flesta sidor använder sig inte av all funktionalitet i profilen. Ibland vill man inte skylta med information om sig själv och ibland är sidan bara inte uppbyggd så att användaren som skriver på sidan ska visas. Om man har en sida där man publicerar nyheter så kan man välja att visa antingen användarnamnet eller smeknamnet som författare till nyheterna. Detta kan vara intressant om man skriver inlägg som ett företag och inte vill att en viss person ska stå som författare. Biografin kan visas på vissa personliga sidor, men de flesta sidor använder sig inte av detta. Det är viktigt att du alltid ser till att ha en korrekt epostadress till dig själv här så du kan få viktiga notifieringar från din sida.

Nederst på sidan finns möjligheten att byta lösenord. Tänk på att alltid använda ett säkert lösenord med minst 9 tecken varav minst en siffra och ett specialtecken. Hellst ska man även blanda små och stora bokstäver. Värt att tänka på är att om ett lösenord är så krångligt att man måste skriva det på en post-it som sitter på skärmen så är det ändå inte speciellt säkert. 🙂

profil lösenord

Tagged with: , , ,
Posted in Wordpress
Guider i rätt ordning
Websoluto AB
Websoluto AB

Dessa guider är gjorda av Websoluto AB. Websoluto är en webbyrå i Göteborg som skapar professionella webbsidor och webbsystem. Är det något som är felaktigt eller oklart i guiderna så blir vi jätteglada om ni meddelar oss så vi kan göra dem bättre.