3 – Hur du lägger till och redigerar bilder i WordPress

Här beskrivs hur du lägger till bilder till dina inlägg och hur du i WordPress kan ändra storlek och rotera bilder.

Först måste du gå till menyvalet ”Media” i huvudmenyn till vänster.

media

Du kan välja att via undermenyn gå direkt till ”Bibliotek” för att se alla redan uppladdade bilder. Du kan också välja att gå till ”Lägg till” där du kan ladda upp en ny bild från din dator till WordPress. Klickar du på huvudmenyvalet ”Media” så hamnar du i biblioteket.

mediabiblioteket

Här ovan ser man de bilder som redan finns uppladdade i biblioteket och även här finns en knapp längst upp för att lägga till bild. Klickar man på den knappen så får man bläddra på sin dator efter de bildfiler man vill ladda upp i sitt bibliotek på WordPress.

 

Att använda bilder i sina inlägg och sidor

När man väl har laddat upp sina bilder i biblioteket så kan man använda dem direkt i sina inlägg och sidor. Det hela är väldigt enkelt.

Lägga till media

Väl inne i ditt inlägg eller på din sida så ser du verktygsfältet enligt ovan. Där finns knappen längst upp som heter ”Lägg till media”.

  1. Ställ markören på din sida eller i ditt inlägg där du vill lägga till din bild.
  2. Tryck på knappen ”Lägg till media”
  3. Fönstret nedan kommer då öppnas där du direkt kan välja en redan uppladdad bild från ditt bibliotek.Lägg till media fönster
  4. Du kan också här välja att klicka på fliken ”Ladda upp filer” vilket ger dig möjligheten att bläddra fram en bild på din dator. Denna bild kommer sedan läggas i biblioteket.
  5. När du markerat en bild här i ditt bibliotek så visas en meny till höger där du kan göra ett antal val hur bilden ska visas på din sida. I nedan bild så ser man att man t.ex. kan välja ”justering”, ”länk till” och ”storlek”. Med justeringen kan man välja om bilden ska vara vänsterställd, centrerad o.s.v. Med ”länk till” kan man välja vad som ska hända om man klickar på bilden. Med ”storlek” kan man välja utifrån ett visst antal förutbestämda storlekar. När man är nöjd och trycker på knappen ”Infoga i innehåll” så läggs bilden in på den sidan eller det inlägg där man ställde markören. Man kan alltid gå tillbaka och ändra dessa inställningar genom att klicka på bilden när man ser den i inlägget eller på sidan. Då visas en penna som ikon som man kan klicka på. Infoga bild i innehåll
  6. Färdigt! Nu ligger bilden i ditt inlägg eller din sida.

Att redigera sina bilder

För att redigera bilder så går man först in i biblioteket.

media

Därefter klickar man på den bild man önskar redigera så nedan fönster öppnas.

visa-bild

Nu ska man klicka på knappen under bilden där det står ”Redigera bild” så nedan fönster visas.

skala, beskära, rotera bild i wordpress

Här har jag valt att rotera bilden 90 grader. Man kan även skala och beskära bilder här. Glöm inte att spara efteråt. Svårare än så är det inte.

Tagged with: ,
Posted in Wordpress
Guider i rätt ordning
Websoluto AB
Websoluto AB

Dessa guider är gjorda av Websoluto AB. Websoluto är en webbyrå i Göteborg som skapar professionella webbsidor och webbsystem. Är det något som är felaktigt eller oklart i guiderna så blir vi jätteglada om ni meddelar oss så vi kan göra dem bättre.